Zadávanie ponúk do informačných systémov vo verejnom obstarávaní

Základné ukazovatele prímestskej autobusovej dopravy

Základné ukazovatele prímestskej autobusovej dopravy od 1.1.2019

Objednané kilometre

Prepravení cestujúci

Úspora CO2 v kg

Mami Oci

19. apríl 2010

- Žilinský samosprávny kraj už po tretíkrát oceňoval činy fair play

Tlačová správa Žilinského samosprávneho kraja

Žilina, 19. apríl 2010

Mimoriadne činy stredoškolákov a pedagógov v súlade so športovým fair play, prínos v oblasti športu či humánne činy odmeňoval Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v rámci III. ročníka podujatia „Cena fair play predsedu Žilinského samosprávneho kraja“. Komisia odboru školstva a športu ŽSK vyberala z dovedna 15 nominácií, ktoré do ankety zaslali stredné školy a zariadenie sociálnych služieb v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Ocenenie v Ankete o najférovejší čin športovca získali študenti Ľudovít Hajduk z Obchodnej akadémie D. M. Janotu v Čadci za čestný a korektný prístup k hre a Tomáš Tomeček zo Strednej odbornej školy dopravnej v Martine - Priekope za húževnatosť bojovať so svojím hendikepom prostredníctvom športu. V Ankete o najférovejší prínos v oblasti športu boli ocenené pedagogičky Martina Fileková z Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne a Oľga Fašková z Gymnázia Hlinská v Žiline, ktoré sa mládeži a športu venujú nielen počas vyučovania, ale aj prostredníctvom mimoškolských aktivít. V tomto roku bola súťaž doplnená Anketou o humánny čin roka 2009, kde sa mohli okrem žiakov a učiteľov o ocenenie uchádzať aj seniori či zamestnanci domovov dôchodcov (DD) a domovov sociálnych služieb (DSS). „Rozhodli sme sa tohtoročnú anketu rozšíriť aj o sociálnu oblasť, kde rovnako nie je núdza o činy v zmysle fair play. V tejto kategórii sme ohodnotili dve aktívne pracovníčky zo zariadenia sociálnych služieb v Tvrdošíne, ktoré sa oduševnene venujú klientom, pripravujú ich na športové súťaže a hľadajú nové metódy ako zlepšovať životnú situáciu občanom s mentálnym postihnutím,“ povedala riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Dana Weichselgärtner. Ceny si Monika Bejdáková a Tatiana Jelenčíková prevzali z rúk podpredsedu kraja Jozefa Štrbu a futbalistu Ivana Lietavu z MŠK Žilina. „Fair play znamená viac než len dodržiavanie pravidiel. Zahŕňa pojmy ako priateľstvo, rešpektovanie iných, ale aj sústavné zachovávanie športového ducha. Ten na základe nominácií, z ktorých sme vyberali, oceneným žiakom, pedagógom i sociálnym pracovníčkam nechýba,“ uzavrel podpredseda kraja J. Štrba.

Mgr. Zuzana Muchová
                                                                                            hovorkyňa ŽSK